Anrop Amazonas (2000)
- Anrop Amazonas (2000) Jörgen Aggeklint 2:02
En dokumentär om framtiden för regnskogen och indianerna i kooperativet AmazonCoop i mellersta Xinguprovinsen. Möt biologen Daniel Nepstad – en av världens mest kända regnskogsforskare – på jakt efter sanningen om Amazonas framtid. Under sex månader följde Dag Jonzon och Anders Höög hans vetenskapliga forskning djupt inne i den brasilianska djungeln. De besökte fyra indianstammar, som organiserat ett eget indiankooperativ – Amazoncoop – för att skydda regnskogen från illegal avverkning. En hoppfull film om att det finns en chans att rädda resten av regnskogen, 500 år efter portugisernas upptäckt av Amazonas. (Speltid 00:48:40:00)
Producent: Dag Jonzon | Dell Arte Tv / SVT Karlstad
Foto, Redigering: Anders Höög
Musik: Jörgen Aggeklint
Produktionsår: 2000
Villgott (1998)
- Villgott /reportagemusik medley (UR 1998) Jörgen Aggeklint 2:58
- Villgott Medley (1998) Jörgen Aggeklint 5:01
Villgott är en riktig olycksfågel. Han är en animerad docka som vill lära barn att det inte alltid är så farligt när man skadar sig. Han har gjort sig illa så många gånger att han vet vad man ska göra när olyckan är framme. Tv- serie i 10 delar a´ 5 min.
Uppdraget bestod av 2 delar, att skriva musik till reportagen och animationen. Dessutom att spela in Villgots röst och ge röstregi.
Här finns mycket musik och effekter,-en slags klassisk animationsmusik om man så vill. Det musikaliska temat vävs hela tiden in i soundtracket, på ett fantasifullt och lekfullt sätt. Slidegitarr, mandola, blandas med traditionella orkesterljud och skapar spännande klanger.
Medverkande: Paula McManus, Daniella Lamb, Hannele Fernström
Villgotts röst: Johannes Söderberg-Eriksson
Produktionsbolag: Dell’arte, Veritas i samarbete med Västernorrlands handikappidrottsförbund och Landstinget Västernorrland.
Foto, redigering: Anders Höög | Musik: Jörgen Aggeklint
Ljud: Mats Bengtsson | Dockanimatör: Karen Lamb
Produktion: Sverige, cop. 1998
Innehåller 10 avsnitt a 5 min
Villgott & Villja (1999)
- Villgott och Villja medley (1999) Jörgen Aggeklint 5:01
Nu kommer Villgott och Villja
– två animerade dockor. Villja är handikappad och sitter i rullstol. Hon och Villgott hittar tillsammans på en massa bus. Programmen som också innehåller reportage med handikappade ungdomar vill på ett positivt sätt arbeta med attityder hos barn och ungdomar.
Tv- serie i 10 delar a´10 min.
Medverkande: Paula McManus, Daniella Lamb,
Skådespelare ; Hannele Fernström,
Röster: Johannes Söderberg-Eriksson, Klara Lindroos
Produktionsbolag: Dag Jonzon/Dell’arte, Veritas i samarbete med Västernorrlands handikappidrottsförbund och Landstinget Västernorrland ;
Foto, redigering: Anders Höög | Musik: Jörgen Aggeklint
Ljud: Mats Bengtsson | Dockanimatör: Karen Lamb
Produktion: Sverige, cop. 1999 | Innehåller 10 avsnitt
Innehållsbeskrivning: Intervjuer med handikappade barn varvas med dockorna Villgott och Villjas upptåg | Speltid (ca 95 min.)
Nils Holgersson (1997)
- Nils Holgersson medley (1997) Jörgen Aggeklint 2:21
Nils Holgerssons underbara resa i nutid UR (1997)
Landskapsfilmer, vissa animerade, till vilka elever i skolklasser från respektive landskap varit idégivare. Dockfilmer med titeln Eleven som krympte…, föregår varje landskapsfilm och handlar om en mellanstadieelev som krymper inför den svåra uppgiften att göra en landskapsfilm. | Speltid 2 tim., 5 min.
Medverkande: Viktor Andersen, röst
Produktionsbolag: Utbildningsradion
Musik: Jörgen Aggeklint ; ljud: Martin Dahl
Redigering: Peter Sandberg ; Scenografi: Franco Paglialunga
Animation: Karen Lamb, Jérôme Signori
Producent: Erling Ericsson | Manus: Birgit Hageby
Produktion: Sverige, 1996
Filmen blandar animation med vanlig filmteknik
Nils Holgerssons resa i nutid. Program 1-27 / TV-producent tecknade filmer: Erling Ericsson ; TV-producent videofilmer: Mats Godée
Magisk Multiplikation
- Räkna med två (2007) Jörgen Aggeklint/ Klara Aggeklint 1:28
Musik är ett utmärkt hjälpmedel vid barnens inlärning. Med hjälp av fantasifulla, färgrika animationer och humor tror vi att det här kan vara ett bra sätt att fånga barnens uppmärksamhet och att skapa lust att lära sig gångertabellerna.